Skip to content

Jolanda van de Zandschulp, Rent4All

“In al die jaren hebben andere aanbieders
het verschil niet laten zien. De hersencellen
van Softwareshaker en Fleetshaker geven
voor ons de doorslag: we stappen over”
—Jolanda van de Zandschulp, Rent4All

“Fleetshaker is niet zomaar een keuze,” zegt Jolanda van de Zandschulp van Rent4All. “We kennen Arjan Vlieger al sinds zijn achttiende; hij zat toen in tracking en tracing en werkbonnen. We hebben altijd op één lijn gezeten. Ik ken hem als zeer kritisch, en dat zijn wij als Rent4All ook. Aanpakken en vooral doen. We hebben een jong en groot machinepark en verhuren alles onbemand. We hebben een verhoogd risico op diefstal. Screenen van onze huurders is belangrijk, maar dat geldt net zo goed voor een goed werkend alarmsysteem.”

Terugkijkend op het afgelopen decennium zegt Jolanda: “In al die jaren zijn er veel track en trace systemen bijgekomen. Het lijkt allemaal op elkaar, niemand die er echt bovenuit springt. Arjan is een aantal jaar uit de track en trace sector geweest, maar ineens komt die daar om de bocht gieren met innovatieve bedrijfssoftware waar wij op door willen gaan. Inclusief tracking en tracing. De Fleetshaker Alarmrobot geeft ons een gerust gevoel, een echte revolutie. Geen meldkamer die te laat belt. Altijd binnen tien seconden hebben we de robot aan de telefoon en kunnen daarmee makkelijk het alarm afmelden. Of rechtstreeks met recherchebureau DVI Agency in contact komen. Hij heeft de juiste mensen op de juiste plaats.”

En juist daarin heeft Arjan zich de laatste jaren gespecialiseerd. Jolanda: “Hij overtuigde ons met een mooi platform voor ons bedrijf. Facturatie, aankoopfacturen, machines, werknemers, klanten, planning en werkbonnen in één. We gaan starten met een nieuw softwarepakket voor ons totale bedrijf. Én tracking en tracing eraan gekoppeld. Hoe mooi is dat?”

“In plaats van verschillende softwareleveranciers die naar elkaar wijzen, hebben we nu gewoon Fleetshaker.”

Wat zijn de zwaarstwegende argumenten voor Jolanda van de Zandschulp geweest bij de oriëntatie? “Arjan Vlieger heeft een goeie drive. Hij is constant aan het uitvogelen waar gebruikers behoefte aan hebben. We liften dus mee in het nieuwe waar hij mee komt. Dat betekent een open systeem waarbij elke koppeling mogelijk is die je kunt bedenken. Terwijl we heel anders gewend zijn. Als bijvoorbeeld een app iets niet kan of iets niet goed deed, wees de ene partij in de keten al heel snel naar een andere partij.”

Rent4All: uitblinker in flexibiliteit

Zelf heeft Jolanda van de Zandschulp een lange historie met diverse bedrijven. Een schets van haar loopbaan loopt van het vak van laborant, waarin ze ooit begon, tot het brede verhuuraanbod van Rent4All voor bedrijven en particulieren in het heden. Toen ze haar man Gert leerde kennen, begon een mooie reis, waarbij beider kennis van het echte werk op kranen tot op de dag van vandaag van past komt. “Mijn vader is net als Gert kraanmachinist geweest, dus ik kende die wereld al. Dat merken mensen meteen.”

In de loop der jaren begonnen Jolanda en Gert met het verhuren van machines, wat uiteindelijk uitgroeide tot het zeer zichtbare Rent4All, voor zowel bedrijven als particulieren. Daarnaast hebben ze op dezelfde locatie ook Van de Zandschulp Grondwerk & Sloopwerk, voor werkzaamheden in de aannemerij, gladheidsbestrijding en transport, leveren van zand en grind, en inname van tuinafval voor hoveniers. Door deze combinatie van bedrijven ontstond gaandeweg de unieke reputatie, die wat Jolanda betreft vooral draait om “grote flexibiliteit”. “Het gebeurt regelmatig dat bijvoorbeeld een hovenier een machine komt ophalen en dan ziet dat hij bijvoorbeeld ook zand kan laten bezorgen, op de terugweg tuinafval kan storten en desnoods ook laat op de avond nog een gehuurde machine mag terugbrengen. Dus één adres waar je ’s ochtends vroeg langsrijdt en dan meteen door naar je klus.”

We spreken met Jolanda over de innovatie die Softwareshaker en Fleetshaker toevoegen aan zowel het grondverzetbedrijf en als het verhuurbedrijf Rent4All.

1. De Fleetshaker Alarmrobot komt binnen 10 seconden in actie

Vlaggenschip van de track en trace service is de Fleetshaker Alarmrobot. Zodra een machine wordt losgekoppeld of zich ongeoorloofd verplaatst, wordt Jolanda (of iemand anders in de aangegeven lijst met telefoonnummers van Rent4All) binnen tien seconden gebeld. Dan kan aan de hand van een simpel menu worden aangegeven wat er met de melding moet gebeuren: wordt het alsnog ‘sein veilig’ of is er echt iets aan de hand? De tien seconden zijn cruciaal omdat in de praktijk vaak te laat door meldkamers wordt gereageerd op meldingen. Na de melding zet de Europees dekkende mobiele surveillance van Fleetshaker de diefstalopvolging in gang.

2. De Alarmrobot voorkomt veel gedoe aan de telefoon

Jolanda: “Zonder mensen te kort te willen doen, betekent elke alarmmelding telefonisch overleg. Iemand in een gemiddelde alarmcentrale beschikt vaak niet over alle informatie of de kennis. Voor een buitenstaander lijkt elke shovel hetzelfde, voor ons is elke shovel op elke locatie een ander verhaal. Met de Alarmrobot kunnen we de komende tijd heel veel daarvan afvangen en automatiseren. Want als de Alarmrobot me belt, weet die exact wat met welke machine aan de hand is en krijg ik meteen logische opties.”

3. “Het alarmsysteem is aangepast aan onze wensen, met een eigen geo-fence en directe doorschakeling naar onze huurder”

Met behulp van geo-fencing kan Jolanda van de Zandschulp bijvoorbeeld de eigen machineparkeerplaats van Rent4All markeren. Alle machines moeten buiten werktijd binnen die grenzen blijven. Daarnaast stelt Jolanda de tijdvakken in waarbinnen de objecten niet mogen worden verplaatst. De alarmering is dus zeer nauwkeurig en valt altijd binnen de zelf ingestelde geo-fence en tijdschema. Jolanda: “Hebben we de machine in de verhuur? We kunnen via optie vier  van de Alarmrobot rechtstreeks naar onze huurder bellen!”

4. Geen facturen achteraf na diefstal; het héle beveiligingsproces is vernieuwd

Fleetshaker onderscheidt zich in de markt met een complete vernieuwing van het hele beveiligingsproces voor bedrijven. Daar horen ook bij: gunstige verzekeringsvoorwaarden, aantrekkelijke premies en geen factuur achteraf voor recherchewerk.

5. Data-oogsten voor meer financieel inzicht

Juist omdat voorop blijven lopen in technologie belangrijk is voor Jolanda van de Zandschulp, is ze blij met de samenwerking met Fleetshaker en Softwareshaker. Innovatie leidt onmiddellijk tot meer efficiëntie voor de gebruikers van de software, zoals soepele integratie met de bedrijfsadministratiesystemen. De Fleetshaker track en trace kastjes op elke machine produceren informatie over uren en kilometers. Ook gegevens uit de telematica van de machines zelf komen beschikbaar via Fleetshaker. Al deze data kan Jolanda door tussenkomst van Fleetshaker gebruiken voor onder meer het inplannen van onderhoud, nacalculatie van projecten, scherper offreren en aansturen op meer winstgevendheid per machine.

6. “We vinden een goed oor bij Fleethaker. Ze willen echt schakelen”

Een ander positief punt is dat Jolanda een goed oor vindt bij Fleethaker. “Dit is echt een leverancier die wil schakelen en dat merk je in de contacten. Er wordt goed geluisterd.”

“Ondernemers kunnen ongelooflijk veel tijd, moeite en geld besparen, als ze maar willen”

Met al die machines en de diverse medewerkers speelt software een cruciale rol. Vanaf het begin staken Jolanda en Gert veel energie in de nieuwste systemen, want je wilt vooroplopen of niet. “Wij zijn zelf niet opgeleid voor taken als administratie of IT, maar we begonnen gewoon. Je wilt het toch zo goed mogelijk regelen voor de mensen die voor je werken, of dat nou de salarisadministratie is of hoe ze hun werkbonnen invullen. Dus kijken we al vanaf onze begintijd altijd naar wat er in de software gebeurt. Want je kunt ongelooflijk veel tijd, moeite en geld besparen met de juiste spullen. Maar goed: je moet het wel willen natuurlijk.”

 

Neem contact op