Skip to content

BLOG

De revolutionaire Alarmrobot maakt een eind aan de slechte reputatie van track en trace

Verzekeringen en alarmsystemen voor werkmaterieel zijn voor niemand in de groen-, grond- en infrasector een favoriet gespreksonderwerp. De financiële consequenties van diefstal horen daar ook bij. Bovendien zijn voertuigen en machines terechtgekomen in een cyclus van zeer hoge prijzen en extreem lange levertijden, een cyclus die vermoedelijk nog wel even gaat duren. Toch is er reden voor optimisme, want de Fleetshaker Alarmrobot gaat voor verandering zorgen. Maak kennis met het alarmsysteem dat binnen een paar seconden al aan de telefoon hangt zodra de accu van een machine wordt losgekoppeld of buiten werktijd wordt gestart of verplaatst.

Arjan Vlieger van Fleetshaker: “We zijn een techbedrijf. Daar zijn we ons erg van bewust. Daar moeten we ook naar handelen want het is echt tijd voor verandering in de markt. Onze Alarmrobot is ervoor gemaakt om bij ongeoorloofde bewegingen binnen 7 seconden je te alarmeren. Je krijgt meteen drie opties: je negeert het alarm, je laat het sluimeren of je krijgt de meldkamer te spreken zodat direct onze recherche kan worden ingeschakeld. Neem je je telefoon onverhoopt niet op? De Alarmrobot belt automatisch de volgende op de lijst. Alarm is alarm, en moet coûte que coûte worden opgevolgd. Voor dit doel hebben we samen met Stopel Bedrijfsverzekeringen een heel nieuw beveiligingsproces ingericht.”

Arjan Vlieger (Fleetshaker) en Ronny Roescher (Stopel) kennen elkaar al vele jaren uit de branche. Stopel Bedrijfsverzekeringen is al vanaf 1990 actief als intermediair, verzekeraar en makelaar. Fleetshaker verzorgt ritregistratie en diefstalbeveiliging voor de installatie, bouw en infra. De in vijftien jaar opgebouwde kennis en knowhow achter dit jonge bedrijf houdt een grote belofte in voor de nabije toekomst. Hoe ziet de samenwerking Fleetshaker-Stopel eruit en wat zijn de voordelen voor opdrachtgevers?

Ronny Roescher aan het woord: “Door innovatie kunnen wij als verzekeringsspecialisten ook vernieuwen”

De recente lancering van Fleetshaker was aanleiding om intensiever te gaan samenwerken en een vernieuwend concept te bieden aan ondernemers met een loon- en grondverzetbedrijf, of in de bouw en infra. Om welk probleem op te lossen? Ronny Roescher van Stopel Bedrijfsverzekeringen: “Bedrijven hebben doorgaans de handen vol aan het kiezen van machineverzekeringen en verzekeraars. De kosten zijn hoog. Er is niet alleen het eigen risico maar ook de kosten van recherchewerk als een machine of voertuig wordt gestolen. Wat Fleetshaker en Stopel nu bieden, is een vernieuwend, goed functionerend alarmsysteem aan de ene kant, en voordelen op polisvoorwaarden en premies aan de andere kant.”

De Fleetshaker Alarmrobot verandert het héle beveiligingsproces

Vaak is de meldingstijd bij een diefstal simpelweg te lang om nog van nut te kunnen zijn. Als een telefoontje de meldkamer pas na een half uur bereikt, is de vogel al gevlogen. De Fleetshaker Alarmrobot meldt al na drie tot vijf seconden dat bijvoorbeeld een machine onbedoeld wordt verplaatst buiten werktijd of dat de verbinding van het alarmsysteem is verbroken omdat iemand het draadje heeft doorgeknipt.

Uiteraard is dit interessant voor alle partijen: voor de eigenaar van het voertuig of de machine, voor de verzekeraar en voor degene die de beveiliging regelt. Dat is ook de reden dat Fleetshaker en Stopel Bedrijfsverzekeringen in het verlengde van de Alarmrobot het héle beveiligingsproces opnieuw hebben ingericht.

Fikse voordelen bij Stopel bedrijfsverzekering bij inschakeling van Fleetshaker en geen factuur meer na een diefstal

De snelheid van melding dankzij de Alarmrobot is dermate aantrekkelijk voor verzekeraars, dat Stopel Bedrijfsverzekeringen daar zeer aantrekkelijke voordelen tegenover kan stellen.

“Die snelheid van handelen is nodig om ontvreemde voertuigen of machines snel op te sporen en terug te halen,” zegt Ronny Roescher. “Dat is gunstig voor het schadeverloop; de verzekeraar hoeft minder uit te keren. Dat leidt weer tot gunstige voorwaarden en lagere premies. Als je bij onze bedrijfsverzekering meteen Fleetshaker inschakelt, krijg je direct al een forse korting. Soms investeren we zelfs mee in de aanschaf en plaatsing van de alarmsystemen. En je krijgt niet achteraf nog een factuur voor recherchewerk als er toch een machine wordt gestolen. Alle partijen zijn beter af.”

Arjan Vlieger: “Met Stopel Bedrijfsverzekeringen kiezen we echt voor de goeroe in de branche.”

Genoeg kandidaten als het gaat om bedrijfsverzekeringen in de groen-, grond- en infrasector. Toch is er geen haar op Arjan Vliegers hoofd die eraan denkt een ander te kiezen dan Stopel. Hoe zit dat? “Stopel is niet zomaar een partij, zij zijn echt honderd procent geworteld in deze sector. Ze zijn er al héél lang. Ronny is een specialist als geen ander en dat heb je keihard nodig met deze uitdaging. Diefstal van voertuigen en materieel grijpt diep in bij bedrijven, ondernemers verdienen het dat je de beste partijen met elkaar laat samenwerken.”

Het Fleetshaker zekerheidsplan van Stopel voor installatie, bouw en infra:

Hoe werkt het en wat heeft een ondernemer in de installatie, bouw en infra er allemaal aan? Arjan Vlieger: “Stel, je sluit voor een bedrijfswagen of werkmaterieel een verzekering af bij Stopel Bedrijfsverzekeringen en tekent meteen voor een van de pakketten van Fleetshaker. Dan komen wij als de gesmeerde bliksem het alarmsysteem plaatsen. Vanaf dat moment is het object aangesloten op de Fleetshaker Alarmrobot én op ons platform. En wat je dán allemaal krijgt!” We sommen het graag even op:

We installeren onze eigen apparatuur op voertuig of machine.

Je krijgt toegang tot je eigen portaal. Een beveiligde omgeving waar je objecten realtime kunt traceren.

We koppelen de projecten vanuit je administratie met ons platform voor nacalculatie.

Je krijgt rapportages van draaiuren of rittenregistratie conform de eisen van de Belastingdienst.

Er wordt 24/7 over je eigendommen gewaakt door onze Alarmrobot. In sommige gevallen moet onze meldkamer verificatie opvragen over ongeoorloofde bewegingen.

Onze Europees dekkende mobiele surveillance zal diefstalopvolging inzetten wanneer gewenst.

Makkelijk kiezen uit onze pakketten Go, Next, Pro en Epic, ofwel van de basics per object tot en met de meest uitgebreide variant.

Je kunt Fleetshaker koppelen aan Stopel, voor snel en effectief administratief verwerken bij aanmelding, afmelding of mutatie van je bezittingen.

Je kunt Fleetshaker koppelen aan de werkplaatsmodule van Robaws.

www.fleetshaker.com

Bekijk hier onze Alarmrobot:

Een klant aan het woord:

“Machines zijn heel duur. Alarm moet gewoon goed en betrouwbaar zijn”

—Dimitri Verdonk, Machine Service Brabant

Dimitri Verdonk verzorgt met zijn bedrijf reparatie en onderhoud van wegenbouw- en grondverzetmachines. Dit gebeurt zowel in de professioneel en modern ingerichte werkplaats als op de locatie van de opdrachtgevers. Met zo’n vijftien jaar ervaring kan Machine Service Brabant snel ter plaatse zijn en zich ontfermen over onder meer grondverzetmachines, verdichtmaterieel als stampers en trilplaten, doorslijpers, compressoren, aanhang- en haspelwagens, heftrucks, constructie- en laswerk, hydrauliekslangen en revisie van hyddrauliekcylinders.

Dimitri: “Machines zijn momenteel gewoon heel erg duur. Wij benaderen het heel ‘straight’: service moet goed en betrouwbaar zijn. Daar is onze reputatie op gebouwd. Ik ben overgestapt op Fleetshaker omdat ik in het verleden een paar keer een figuur heb geslagen doordat een alarm niet of niet snel werd opgepakt. Een alarm moet gewoon binnen enkele seconden op de goede plek komen en tot actie leiden. Als de stroom wordt afgesneden of een machine komt bijvoorbeeld buiten werktijd in beweging, dan telt elke seconde.”

www.machineservicebrabant.nl

Onze beveiligingspartner Chris Vlaar over alarmopvolging:

“Ik neem zelf de telefoon op als er sprake is van diefstal”

—Chris Vlaar, DVI Agency

Fleetshaker en Stopel Bedrijfsverzekeringen werken voor de alarmopvolging samen met Chris Vlaar en zijn particulier onderzoeksbureau Double Vision Investigation. Chris Vlaar: “Bij werkmaterieel kun je de schade en het gedoe enorm beperken door snelle en strakke actie. Met Fleetshaker en Stopel Bedrijfsverzekeringen komen we tot een mooi product dat daarin voorziet.”

Wat Chris Vlaar inbrengt, is een unieke en vooral persoonlijke aanpak. “Ik neem zelf de telefoon op als er sprake is van diefstal,” zegt hij daarover. “Ik stuur zelf de alarm- en diefstalopvolging door heel Nederland aan en deels natuurlijk ook over de grenzen. Ik ga er zelf achteraan, ik heb daarvoor de contacten en ik werk samen met de politie, ook buiten Nederland.”

 

CONTACT

HOE WERKEN WIJ?

Advies

Je kriigt een onafhankelijk advies op locatie

Implementatie

We richten de software op de juiste manier in

Koppelen

Indien nodig koppelen we software aan elkaar

Training

We zorgen dat medewerkers ermee kunnen werken

Nazorg

Samen evalueren we de software

Support

We bliiven je contactpersoon

→ Verrijk je boekhouding met data uit Robaws

Robaws ERP kent zelf geen boekhouding. Via Snelstart of Exact Online is er een rechtstreekse koppeling instelbaar. Wij kunnen dat voor je regelen.

✓ Je boekhouder blijft zijn vertrouwde omgeving gebruiken voor omzetbelasting en jaarrekeningen

→ Leg telefoongesprekken met je relaties vast voor betere dienstverlening

Maak je gebruik van VoIP? Zijn je vaste en mobiele telefonie geïntegreerd? Dan hebben we iets moois voor je. Wij kunnen een integratie verzorgen waarbij zowel mobiele als vaste telefoongesprekken automatisch worden gekoppeld aan de betreffende relatie. Dat doet je dienstverlening aan relaties goed:

✓ Telefonische contacthistorie toegankelijk in het klantdossier

✓ Klantkaart opent vanzelf wanneer er gebeld wordt

→ Je externe aanbieder direct in Robaws

Werkt je bedrijf met checklisten en formulieren van toeleveranciers of externe aanbieders? In Robaws kun je ze allemaal makkelijk koppelen, aan elk project of werkbon.

→ Elke bouwvakker is dol op de Wappy-app!

Speciaal voor je mensen op de bouwplaats heeft Robaws een eigen werkbon-app genaamd Wappy. Supermakkelijk om mee te werken. En wil je een andere werkbonaanbieder koppelen aan Robaws? Dan kan ook; laat het ons weten!

✓ Moeiteloos afscheid van papieren werkbonnen

✓ Voortaan de uren elke dag in realtime beschikbaar in de administratie en voor de accountant

✓ De gegevens helpen je bovendien in de toekomst sneller offertes te maken

→ Kosten van je wagen- en machinepark direct boeken op projecten

Nooit meer nattevingerwerk. Op het moment dat een medewerker een voertuig stilzet, kan dit rechtstreeks worden geboekt op projecten in Robaws. Direct en op locatie, en eenvoudig bovendien. Voortaan kun je de draaiuren van je werkmaterieel direct op de projecten laten boeken. Dankzij onze integratie met Robaws geven je medewerkers elke dag makkelijk door om welke uren het gaat. Met direct voordeel:

✓ De kosten van je wagen- en machinepark komen direct in de projecten waar ze thuishoren

✓ Nauwkeuriger financieel beheer

✓ Elke dag realtime data voor de boekhouding en de accountant

✓ De gegevens helpen je bovendien in de toekomst sneller offertes te maken

Een accurate naculculatie

→ Promoot nieuwe projecten in een handomdraai op je website

Voortaan is het een kleine moeite om nieuwe projecten op je WordPress-website te laten zien. In woord en in beeld, dankzij de door ons verzorgde integratie met Robaws. Met één druk op de knop kopieer je binnen een bestaand project teksten en foto’s automatisch naar de website van je bedrijf. Een eenvoudige integratie met grote gevolgen voor je zichtbaarheid:

✓ Nieuwe projecten meteen zichtbaar voor bezoekers van je website

✓ Makkelijk in gebruik

✓ Afgelopen met tijdrovende en terugkerende aanpassingen aan je site

✓ Je website oogt altijd actueel

✓ Gunstig voor je zichtbaarheid in Google