Skip to content

BLOG

Automatiseren start met digitaliseren

Herkenbaar? Jouw monteurs of andere buitendienstmedewerkers vullen papieren werkbrieven in. Jij houdt de uren van medewerkers bij in Excel, maar voert die uren ook op andere plekken in. Het versturen van facturen doe je vaak pas dagen of weken later. YOURapplication begroet de lezers van Bouw Magazine. Eigenaar Arjan Vlieger geeft gratis advies over hoe jij efficiënter digitaal kunt werken. 

‘Mijn doelgroep zijn voornamelijk mkb’ers met tussen de 3 en 50 medewerkers, bedrijven waar mensen worden ingepland en de buitendienst zaken moet registreren. Ik hoor ondernemers vaak zeggen dat ze willen automatiseren, omdat ze efficiënter willen werken en een tekort aan personeel hebben. Maar alles begint met het op de juiste manier digitaliseren.’ 

Tijdswinst
Arjan deed de afgelopen 12 jaar ervaring op met digitalisatie en met gps-volgsystemen voor voertuigen zoals werkmaterieel. Deze specialismen krijgen steeds meer raakvlakken. De ondernemer werkte onder andere voor bedrijven in branches als Installatie, Service en Onderhoud – Groen, Grond en Infra – en Bouw. Allemaal sectoren met die nog een grote stap kunnen zetten in digitalisatie. ‘Mijn specialisme zit vooral in digitalisering van planning, werkbonnen, urenregistratie en gereedschapbeheer.’ 

Onafhankelijk
Er zijn talloze aanbieders van software en apps voor bovengenoemde branches. ‘Zie als ondernemer door die bomen het bos maar eens, als je er al de tijd voor kunt vinden. En het wordt steeds moeilijker om tot de juiste softwarekeuze te komen, , omdat vrijwel alles met elkaar te koppelen is.’ Arjan analyseert hoe een bedrijf werkt, met welke apps, software en papieren. ‘Dan breng ik in kaart waar de meeste tijdswinst te maken valt en zoek daar aanbieders bij. Het is aan de ondernemer of hij mij daarna de implementatie wil laten doen.’ Hij adviseert onafhankelijk. ‘Zie me als een makelaar in software-bedrijfsapplicaties waarbij mijn verdienmodel ligt bij het leveren en implementeren. Maar ik zoek een lange-termijn relatie: ’ Na de implementatie blijft YOURapplication inzetbaar voor service. ‘We staan voor het behartigen van de belangen van ondernemers en softwareaanbieders. Vanaf oriëntatie, advies en bemiddeling, tot implementatie en nazorg.’ 

Heb je als bedrijf al veel gedigitaliseerd?
Wij helpen graag bij het optimaliseren.
Meer weten? www.yourapplication.nl
of bel: +31 (0)38 744 03 03 

Tekst: Sara Terburg

CONTACT

HOE WERKEN WIJ?

Advies

Je kriigt een onafhankelijk advies op locatie

Implementatie

We richten de software op de juiste manier in

Koppelen

Indien nodig koppelen we software aan elkaar

Training

We zorgen dat medewerkers ermee kunnen werken

Nazorg

Samen evalueren we de software

Support

We bliiven je contactpersoon

→ Verrijk je boekhouding met data uit Robaws

Robaws ERP kent zelf geen boekhouding. Via Snelstart of Exact Online is er een rechtstreekse koppeling instelbaar. Wij kunnen dat voor je regelen.

✓ Je boekhouder blijft zijn vertrouwde omgeving gebruiken voor omzetbelasting en jaarrekeningen

→ Leg telefoongesprekken met je relaties vast voor betere dienstverlening

Maak je gebruik van VoIP? Zijn je vaste en mobiele telefonie geïntegreerd? Dan hebben we iets moois voor je. Wij kunnen een integratie verzorgen waarbij zowel mobiele als vaste telefoongesprekken automatisch worden gekoppeld aan de betreffende relatie. Dat doet je dienstverlening aan relaties goed:

✓ Telefonische contacthistorie toegankelijk in het klantdossier

✓ Klantkaart opent vanzelf wanneer er gebeld wordt

→ Je externe aanbieder direct in Robaws

Werkt je bedrijf met checklisten en formulieren van toeleveranciers of externe aanbieders? In Robaws kun je ze allemaal makkelijk koppelen, aan elk project of werkbon.

→ Elke bouwvakker is dol op de Wappy-app!

Speciaal voor je mensen op de bouwplaats heeft Robaws een eigen werkbon-app genaamd Wappy. Supermakkelijk om mee te werken. En wil je een andere werkbonaanbieder koppelen aan Robaws? Dan kan ook; laat het ons weten!

✓ Moeiteloos afscheid van papieren werkbonnen

✓ Voortaan de uren elke dag in realtime beschikbaar in de administratie en voor de accountant

✓ De gegevens helpen je bovendien in de toekomst sneller offertes te maken

→ Kosten van je wagen- en machinepark direct boeken op projecten

Nooit meer nattevingerwerk. Op het moment dat een medewerker een voertuig stilzet, kan dit rechtstreeks worden geboekt op projecten in Robaws. Direct en op locatie, en eenvoudig bovendien. Voortaan kun je de draaiuren van je werkmaterieel direct op de projecten laten boeken. Dankzij onze integratie met Robaws geven je medewerkers elke dag makkelijk door om welke uren het gaat. Met direct voordeel:

✓ De kosten van je wagen- en machinepark komen direct in de projecten waar ze thuishoren

✓ Nauwkeuriger financieel beheer

✓ Elke dag realtime data voor de boekhouding en de accountant

✓ De gegevens helpen je bovendien in de toekomst sneller offertes te maken

Een accurate naculculatie

→ Promoot nieuwe projecten in een handomdraai op je website

Voortaan is het een kleine moeite om nieuwe projecten op je WordPress-website te laten zien. In woord en in beeld, dankzij de door ons verzorgde integratie met Robaws. Met één druk op de knop kopieer je binnen een bestaand project teksten en foto’s automatisch naar de website van je bedrijf. Een eenvoudige integratie met grote gevolgen voor je zichtbaarheid:

✓ Nieuwe projecten meteen zichtbaar voor bezoekers van je website

✓ Makkelijk in gebruik

✓ Afgelopen met tijdrovende en terugkerende aanpassingen aan je site

✓ Je website oogt altijd actueel

✓ Gunstig voor je zichtbaarheid in Google