Skip to content Skip to footer

Vermeulen Grondwerken

Year2022Share

Dankzij Softwareshaker kunnen we binnenkort in vijf minuten een complete offerte calculeren.” —Wouter Vermeulen, Vermeulen Grondwerken

 

Arjan Vlieger van Softwareshaker overtuigde Vermeulen Grondwerken om over te stappen op Robaws. “We zijn begonnen op locatie, zodat de werkbonnen nu digitaal worden ingevuld en meteen in het systeem staan. Vervolgens vindt een korte controle plaats, waarna de facturatie vrijwel meteen rond is. Met twee drukken op de knop heb ik voortaan de facturen aangemaakt.” Kenmerkend voor Robaws is immers dat de hele keten van werkbon (via de app Wappy) tot aan factuur naadloos op elkaar aansluit. Wat was Vermeulens aanleiding om voor Softwareshaker te kiezen en Robaws te gaan gebruiken?

 

“We wilden af van dat bonnetjeswerk”

Vermeulen Grondwerken in Beek en Donk verricht al 26 jaar grond- en sloopwerkzaamheden met graafmachines die ook op kleine plaatsen hun werk kunnen doen. Zo ontgraven zij opritten en terrassen, graven tuinen uit en zorgen voor egalisering, bekommeren zich om funderingen, vijvers, zwembaden en nog veel meer. Alles van grote hallen tot de particuliere woning. Inmiddels zijn ook twee zonen van de oprichter in het bedrijf komen werken. Met zoon Wouter Vermeulen — actief op commercieel en strategisch vlak — praten we over ontwikkelingen die leidden tot de samenwerking met Softwareshaker. “We wilden af van dat bonnetjeswerk.”

 

“Nooit meer in het weekend van die domme werkbonnen overnemen in de boekhouding”

Wouter Vermeulen: “Doordat we groeiden naar meer personeel werden pijnpunten in onze organisatie voelbaar. Op locatie voerden we altijd elke dag de werkbonnen in die dan aan het eind van de week op het kantoor terechtkwamen. Daarna kwamen dan het verwerken van die bonnen en tenslotte de facturatie op gang. Dat betekende dus in het weekend of ’s avonds van die domme bonnen overschrijven. Dat moest anders.”

In de periode waarin de Vermeulens via Google rondkeken naar oplossingen zei een collegabedrijf tegen Wouters broer: “Ga eens met Arjan Vlieger van Softwareshaker praten.” 

 

Implementatie Robaws ook begin van stroomlijning bedrijfsvoering

Voor Wouter Vermeulen was de implementatie van Robaws automatisch aanleiding om de hele manier van werken te gaan herzien. “Het was altijd zo dat we de taken verdeelden zoals het uitkwam. Kun jij vanavond de werkbonnen doen, dan kan ik morgen factureren, zo ging dat. Wat we nu gaan doen is het hele proces vastleggen en agenderen. Op die dag in de week worden de digitale werkbonnen gecontroleerd, op die dag in de week gaan we standaard factureren. Ook leggen we vast wie welke taak uitvoert.”

 

Daarnaast greep Vermeulen de gelegenheid aan om meteen alle data in het systeem te vernieuwen. Alle klanten werden opnieuw ingevoerd met weglating van eenmalige opdrachtgevers, en inclusief gegevens over winstgevendheid. Zoals ook andere oude data opnieuw tegen het licht werd gehouden, zoals de projecttypen en de projectprijzen. “Doordat alle gegevens nu weer fris zijn, kunnen we met het door Softwareshaker geïnstalleerde systeem binnenkort in vijf minuten een complete offerte calculeren.

Leave a comment